Motivasi Untuk Tranformasi Diri

Posts Tagged ‘sambutan maulidur rasul

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Sudah dua hari tak dapat update blog. Tapi apakan daya, kadang-kadang masa kerja menuntut sehingga di luar waktu pejabat dan di luar kawasan opis. Itulah kerja sebagai konsultan nie. Malam kelmarin (23 Mac) terpaksa menggantikan Ustaz Shukri sebagai penceramah Maulidur Rasul di Masjid Ubudiah, Felda Jengka 10. Kebetulan ustaz kena menghadiri kursus selama tiga hari.

Yelah kalau sehari sebelum program bukan senang jugak nak cari pengganti kan? So aku pun pergi menggantikan ustaz bagi ceramah Maulidur Rasul. Berdebar sangat-sangat. Kali pertama nak cuba bercakap sebagai penceramah. Bukan sesuatu yang mudah. Pendekatan sebagai seorang fasilitator dan penceramah sedikit berbeza. So apa yang boleh aku katakan..Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar dan selamat.

Dan yang paling best, bila bersama penduduk Felda Jengka 10 meraikan sambutan Maulud ni. Ada bacaan Al-Quran, nasyid kanak-kanak, ada bercerita dan juga nasyid untuk orang dewasa. Suka tengok-tengok program macam ni. Meriah pulak tu. Dan yang penting penduduk kat situ semuanya ramah-ramah dan sporting lah. Terima kasih kepada ketua kampung. En. Jantan Mat Saman, Tn. Hj. Sharif b. Saad yang memberikan penginapan dan juga kepada semua AJK Sambutan.


Blog Stats

  • 128,600 hits

My Diary

August 2020
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31