Motivasi Untuk Tranformasi Diri

Posts Tagged ‘fitrah power resources

Kelmarin berkat kesabaran dan ketekunan semua warga kerja Fitrah Power (FP), buat pertama kalinya Program Didik Fitrah yang merupakan program pertama untuk sasaran pelajar telah berjaya dilaksanakan di Danau Golf Club, UKM. Dengan jumlah peserta seramai 26 orang, program ini telah dapat dilaksanakan dengan jayanya.

Antara objektif utama yang ingin disampaikan dalam program ini ialah untuk membentuk keyakinan diri dan memberikan kaedah-kaedah pembelajaran yang tepat untuk para pelajar mula membina langkah untuk berjaya. Biasalah kan, pelajar-pelajar sekolah rendah ni kena rangsang sikit barulah diorang ada semangat.

Kepada sesiapa yang berminat untuk menyertai Program Didik Fitrah ini, program seterusnya adalah sebagaimana berikut:

Tarikh  : 18 April 2009 (Sabtu)
Lokasi  : Danau Golf Club UKM
Masa     : 8.30 pagi – 5.30 petang (hanya satu hari sahaja)
Sasaran: Remaja berumur 13 – 17 tahun

Nak tengok aktiviti menarik dalam PDF yang lepas? Jom..

pdf2

pdf1

Terasa rugi kerana tidak dapat menyertai PDF? Jangan bimbang kerana anda masih berpeluang untuk menyertainya. Pendaftaran dibuka sekarang.

Advertisements

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakaatuh

fitrah-power

Dalam seminggu ni rasanya tak sempat nak mengambil ruang untuk menulis di ruangan kegemaran ni. Situasi kerja yang mula sibuk memang tak mengizinkan untuk menulis. Kursus yang ‘pack’ untuk minggu depan memang menuntut banyak kerja yang perlu diselesaikan. Tapi bagaimana hendak menjadi pekerja wajib yang saya tulis untuk anda semua, banyak membantu. Merancang kerja!

Membina kerjaya melalui konsultan sebenarnya memberikan banyak pengalaman jika dibandingkan dengan kerja lain. Semuanya memerlukan pengorbanan masa dan tenaga untuk sebuah pengalaman. Apa yang boleh saya gambarkan, kerja di agensi syarikat swasta akan memberikan 2 kali ganda pengalaman berbanding di sektor kerajaan. Sektor kerajaan lebih kepada pengkhususan, tetapi syarikat swasta akan menuntut anda semua melakukan tugasan untuk satu kerja.

Tu dari sudut pengalaman lah. Dari sudut bagaimana saya membina pengalaman kerja sebagai seorang yang bertugas di konsultan motivasi Islam, Fitrah Power Resources. Terlalu banyak perbezaan yang dapat saya rasakan. Saya bekerja baru tempoh setahun jagung. Lebih kurang 2 tahun begitulah. Tapi menjadi pekerja wajib memang bukan senang. Perlu soft skill, kemahiran berkomunikasi, mengurus kerja dengan baik dan paling penting perancangan kerja. So tak dapat menulis lebih panjang dari ni. To be continue..:)


Blog Stats

  • 124,281 hits

My Diary

September 2018
M T W T F S S
« May    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Advertisements