Motivasi Untuk Tranformasi Diri

Archive for May 11th, 2009

pokok-dalam-paru-paru-1

pokok-dalam-paru-paru-2

Teringat masa kanak-kanak dulu. Atuk ngan nenek cakap jangan telan biji buah, nanti tumbuh dalam badan. Masa tu mungkin percaya lah kan sebab masih kecik. Tapi bila dah mula membesar, dalam hati Tapi bila tengok gambar ni aku dah fikir dua kali nak telan biji buah. Cerita betul ni. Berlaku pada Artyom Sidorkin (28 tahun) di Izhevsk, Russia. Pada awalnya doktor mengesahkan ada tumor dalam paru-paru Sidorkin. Tapi setelah diX-ray, beberapa doktor di sini terkejut apabila mendapati sebatang pokok fir kecil berdaun hijau setinggi lima sentimeter berada dalam paru-paru pemuda ini.

spiesKelmarin baru sahaja berakhirnya pengendalian program Kem Remaja S.P.I.E.S (KRS) di Nur Bukit Unggul Eco Resort, Salak Tinggi. Alhamdulillah penyertaan seramai 95 orang peserta berumur dari lingkungan 13-17 tahun dari Bangi dan Kajang telah membuatkan program ini begitu menarik. Yang bagusnya kem ini adalah PERCUMA kerana ditanggung sepenuhnya oleh Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan. Kem ini adalah modul asas dalam menjadikan Spiritual, Physical, Intellectual, Emotional dan Social sebagai elemen kekuatan kepada remaja khususnya di negeri Selangor ini.

Bagi sesiapa yang ingin mengikuti kem ini secara percuma boleh terus menghubungi Koordinator Pembangunan Modal Insan melalui pejabat DUN masing-masing. Fitrah Power Resources telah dilantik sebagai pengendali untuk kem ini untuk DUN berikut:

9-10 Mei 2009 (Bangi + Kajang)
20-21 Jun 2009 (Teratai + Kinrara + Sg. Pelek)
27-28 Jun 2009 (Balakong + Semenyih)
4-5 Julai 2009 (Seri Serdang + Seri Kembangan)
18-19 Julai 2009 (Tanjung Sepat + Dusun Tua)

#Bagi mereka yang ingin mengetahui tentang Nur Bukit Unggul Eco Resort klik sini.

krs1

 Sesi outdoor gamekrs2

Peserta bergambar kenangan bersama Dr. Shafie & Us. Shukrikrs4

 Terapi Dhuha


Blog Stats

  • 128,849 hits

My Diary

May 2009
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031