Motivasi Untuk Tranformasi Diri

Mengapa Komen Begitu Berharga Kepada Blogger?

Posted on: April 20, 2009

Mesti ramai pembaca blog di luar sana yang masih tertanya-tanya, mengapa perlu menulis komen di posting? Mengapa perlu respon kepada posting-posting di blog? Wahai pembaca yang budiman sebenarnya pertanyaan ini terlalu banyak jawapan yang boleh diberikan. Jadi di sini saya senaraikan mengapa pentingnya komen anda di blog kami?

  • Komen anda adalah satu-satunya tanda bahawa anda mengambil berat tentang apa yang ditulis oleh blogger. Dari komen anda jugalah blogger dapat mengetahui tentang kualiti postingnya baik, menarik ataupun tidak.
  • Komen anda umpama satu penghargaan kepada seorang blogger. Walaupun mungkin sedikit yang anda tulis tapi kerana komen yang sedikit itulah yang akan terus memberikan semangat kepada blogger untuk terus mencari idea menulis posting-posting yang bagus.
  • Komen anda juga akan membantu menaikkan ranking blog secara tidak langsung.
  • Siapalah blogger tanpa komen anda!
  • Komen yang baik berkemungkinan besar akan menjadikan topik tersebut popular di internet dan menjadi rujukan kepada orang lain.
  • Komen anda juga berupaya mempengaruhi orang lain untuk sama-sama memberikan komen kepada posting tersebut.

Jadi selepas anda membaca artikel ini, janganlah hanya membaca posting di blog yang anda singgah. Berilah sedikit komen dan respon sebagai tanda perihatin dari anda kepada blogger yang bersusah-payah menghasilkan posting yang baik untuk rujukan anda juga kan!šŸ™‚

3 Responses to "Mengapa Komen Begitu Berharga Kepada Blogger?"

terima kasih. juga mendapat semangat daripada komen. tapi tak kurang yang melemahkan. terutama dari seorang anonymous, tak berani mendedahkan identiti dalam mengkritik.

along setuju pendapat mira!šŸ™‚

Ape pe pun komen kita amik je…. yg penting kita amik seme komen tu dr sudut positif… komen g melemahkan ni kadang2 bagus juga sebab ia menyedarkan kita akan kelemahan diri dan kita leh berubah jd lebih baik… Pepe pun hope pd mn2 blogger jgn la giveup kalo x dop org komen.. anda seme berblog kan sebab minat… so never give up… Fighting…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog Stats

  • 118,525 hits

My Diary

April 2009
M T W T F S S
« Mar   May »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
%d bloggers like this: