Motivasi Untuk Tranformasi Diri

Bengkel TOT di Puteri Resort

Posted on: April 17, 2009

Sibuk sikit sehari dua ni memandangkan banyak program yang kena hadir. Kali ni pulak bengkel Trainee of Trainer untuk Program Belia Bestari anjuran Kementerian Belia dan Sukan. Buat di Puteri Resort, Ayer Keroh. Lima konsultan telah dilantik oleh KBS untuk mengendalikan program ini. So, alhamdulillah Fitrah Power Resources pun terpilih sebagai pengendali program.

Datang ke sini sebagai seorang yang berlabel peserta memang terasa banyak yang kekok la. Banyak aktiviti yang dilaksanakan diri sendiri berada di posisi peserta. Yelah selalunya kita yang bagi talk pada orang. Tapi dalam bengkel ni orang bagi talk pada kita.

Jadi sedikit sebanyak kita kenalah fleksibel dengan pendekatan orang lain dalam mengendalikan bengkel atau kursus. So far banyak ilmu-ilmu baru yang boleh dijadikan aset baru dalam menyampaikan talk akan datang. Yang penting jangan rasa diri dah terbaik, jangan syok sendiri kalau terus hebat dalam membina personaliti sebagai seorang presenter atau fasilitator.

2 Responses to "Bengkel TOT di Puteri Resort"

alhamdulillah rol…moga murah rejeki

Betul3 (wat gaya upin dan ipin)… jangan kita berbangga dan syok kita hebat,,, sebab ramai lagi orang yg lebih hebat dan jgn pula kita lemah bila tengok org hebat… sebab kalo belum cuba kita belum tahu.. mungkin lebih hebat… dalam jalan dakwah ni jgn tggu kita ni perfect dulu baru nak berdakwah… its imposibble sebab kita manusia…sampai bila pun x kn perfect. suka program macam ni sebab ia menaikkan lagi semangat tuk mempelbagaikan metod berdakwah… teruskan program begini

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog Stats

  • 118,525 hits

My Diary

April 2009
M T W T F S S
« Mar   May »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
%d bloggers like this: