Motivasi Untuk Tranformasi Diri

Kisah Bila Terlupa..

Posted on: April 8, 2009

Petang sebelum aku balik ke kampung (Raub), biasalah aku duk iron baju yang nak pakai. Iron sikit-skit je. Lepas kemas apa yang patut aku pun bertolak balik la ke Raub. Kalau tak silap dalam area pukul 8 malam gitulah. Jarang sebenarnya balik malam-malam ni. Tapi bila ada kes-kes mustahak kenalah jugak balik kampung malam tu.

Dan sebab balik kampung ni lah aku terpaksa membiarkan blog ni bersawang seketika. Nak dijadikan cerita, balik kampung ni sebab esoknya pulak aku kena balik terus ke Terengganu, menyelesaikan perkara yang perlu diselesaikan. Aku ambik cuti ni pun lama juga, dalam lebih kurang 5 hari. Biasalah sesekali ambik cuti panjang. Nak visit Ganu pun memang tanah tumpah darah dah. Takdok apa yang menariklah bagi diri sendiri.

So pagi tadi aku kembali ke rumah sewa di Bangi. Dalam lebih kurang pukul 6 pagi. Suasana yang damai bila mendengar kuatnya azan dekat rumah aku. Apa taknya surau depan blok rumah aku (memanglah kuat bunyi azan). Terus menunaikan solat Subuh dan kemudian melelapkan mata seketika. Fuh..drive sorang diri dari Besut ke Bangi maunya tak penat!

Dalam lebih kurang pukul 7 lebih bangun balik, mandi dan nak rion baju untuk ke opis. Alangkah terkejutnya aku bila nak iron baju tu, aku tengok iron suisnya masih lagi tengah ON. Arghhhh! Rupanya aku terlupa nak OFF suis iron masa gosok baju sebelum balik aritu. Aduhai..marahnya aku! Marah pada diri sendiri sebab selalu terlupa. Berapalah bill letrik  bulan ni kalau iron tak tutup 5 hari non-stop. Sebelum ni pernah jugak terlupa dalam bab tutup suis iron ni. Tapi yang ni paling lama la. Sampai 5 hari beb. Nasib baiklah rumah aku masih selamat dan tak meletup. Lepas ni konfem kena berjaga-jaga takut terlupa lagi.

6 Responses to "Kisah Bila Terlupa.."

haaa.. tulah bnyak sangat mikir… lpas kawin ni berhati2lah ek, jgn smpai lupa dah ada isteri plak..naya kang..kehkeh…

nurya: haaa.. tulah banyak sangat mikir… lpas kawin ni berhati2lah ek, jgn smpai lupa dah ada isteri plak..naya kang..kehkeh…

cit ni mengutuk namanya🙂

Ouuuuhhhhh bahaya tu dik oooooiiiiiiiii!
p/s:lepas kawin tak lufer kot….ada org ingatkan..hihi…bila nak makan nasi minyak tu..jgn lupa anto kad kat seksyen 8 1!!!

Insya Allah nanti along bagitau.🙂 tapi hadiah jangan tak bagi pulak..huhuhu

hahaha..
kalau la dbuatnye umah tu terbakar,, habeslah..
klu umh sndiri xpe gak,, huhu..
t same2 tngok ar bil elektrik ustaz bln neh. hehe..
klu dh lupe tu mmg xleh nk buat ape ar.

Wah… Ganaz Demo Hehehe !! Nok Wat Camana.. Manusia Tak Perfect. Menda Dah Jadik. Tapi Alhamdulillah Sume Okeh. Kang Dpt Bil, Bitau n0ooo…d;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog Stats

  • 118,525 hits

My Diary

April 2009
M T W T F S S
« Mar   May »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
%d bloggers like this: