Motivasi Untuk Tranformasi Diri

Felda Jengka 10

Posted on: March 25, 2009

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Sudah dua hari tak dapat update blog. Tapi apakan daya, kadang-kadang masa kerja menuntut sehingga di luar waktu pejabat dan di luar kawasan opis. Itulah kerja sebagai konsultan nie. Malam kelmarin (23 Mac) terpaksa menggantikan Ustaz Shukri sebagai penceramah Maulidur Rasul di Masjid Ubudiah, Felda Jengka 10. Kebetulan ustaz kena menghadiri kursus selama tiga hari.

Yelah kalau sehari sebelum program bukan senang jugak nak cari pengganti kan? So aku pun pergi menggantikan ustaz bagi ceramah Maulidur Rasul. Berdebar sangat-sangat. Kali pertama nak cuba bercakap sebagai penceramah. Bukan sesuatu yang mudah. Pendekatan sebagai seorang fasilitator dan penceramah sedikit berbeza. So apa yang boleh aku katakan..Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar dan selamat.

Dan yang paling best, bila bersama penduduk Felda Jengka 10 meraikan sambutan Maulud ni. Ada bacaan Al-Quran, nasyid kanak-kanak, ada bercerita dan juga nasyid untuk orang dewasa. Suka tengok-tengok program macam ni. Meriah pulak tu. Dan yang penting penduduk kat situ semuanya ramah-ramah dan sporting lah. Terima kasih kepada ketua kampung. En. Jantan Mat Saman, Tn. Hj. Sharif b. Saad yang memberikan penginapan dan juga kepada semua AJK Sambutan.

3 Responses to "Felda Jengka 10"

mula2 jadi fc,lama2 jadi penceramah la pulak…itu untungnya kerja dalam bidang training…multiskill betul !

One Step Above… satu permulaan yang baik untuk meneruskan dakwah… al d best 4 ur future…. Fighting:D!

tahniah long🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog Stats

  • 118,525 hits

My Diary

March 2009
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
%d bloggers like this: