Motivasi Untuk Tranformasi Diri

Kolam Terdalam Di Dunia

Posted on: March 6, 2009

Adakah anda pernah melihat kolam renang yang paling dalam di dunia. Diberi nama sebagai Nemo 33. dan dicipta oleh penyelam terkenal yang berasal dari Belgia yg bernama Jhon BeernaertsTerletak di Brussels, Belgium.Kolam ini terdiri dari beberapa struktur flat platforms pada tahap kedalaman yang berbeza.

Kolam ini juga dibina 2 “flat-bottomed area” terbesar dengan tingkat ke dalam 5m (16 ft) and 10m (32 ft), serta mempunyai Lubang bulat didalamnya dengan kedalaman sekitar 38m (108 ft). Kolam ini mampu menerima kapasiti 2,500,000 liter air dgn kandungan “non-chlorinated” dengan suhu air sekitar 30°C (86°F). Keunikan kolam ini juga terdapat gua-gua buatan di dalamnya. Kolam ini menjadi lokasi ‘shooting’untuk adegan dalam air.

 

kolam-4kolam-1kolam-2kolam-3

4 Responses to "Kolam Terdalam Di Dunia"

emmm…takut la dalam2 sgt, mcm dihujung nyawa…dasyat ye dorg buat kolam tu…semate2 tmpt shooting nak bt ape, membazir je

kalau tak pandai berenang mungkin la takut jgk..tapi bagi yang suka mesti seronok kan!🙂

kalau tengok dari tingkap2 dalam bangunan tu gelap je.. takde lampu pun.. kalau on lampu mesti cantik.. =D

hmm… kalo yang tk pandai berenang tu, kolam setakat lutut pun bleh lemas gak.. apatah lagi kolam yang dalam gini… wakaka…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog Stats

  • 118,525 hits

My Diary

March 2009
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
%d bloggers like this: