Motivasi Untuk Tranformasi Diri

Aku Dan Kerjaya

Posted on: February 17, 2009

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakaatuh

fitrah-power

Dalam seminggu ni rasanya tak sempat nak mengambil ruang untuk menulis di ruangan kegemaran ni. Situasi kerja yang mula sibuk memang tak mengizinkan untuk menulis. Kursus yang ‘pack’ untuk minggu depan memang menuntut banyak kerja yang perlu diselesaikan. Tapi bagaimana hendak menjadi pekerja wajib yang saya tulis untuk anda semua, banyak membantu. Merancang kerja!

Membina kerjaya melalui konsultan sebenarnya memberikan banyak pengalaman jika dibandingkan dengan kerja lain. Semuanya memerlukan pengorbanan masa dan tenaga untuk sebuah pengalaman. Apa yang boleh saya gambarkan, kerja di agensi syarikat swasta akan memberikan 2 kali ganda pengalaman berbanding di sektor kerajaan. Sektor kerajaan lebih kepada pengkhususan, tetapi syarikat swasta akan menuntut anda semua melakukan tugasan untuk satu kerja.

Tu dari sudut pengalaman lah. Dari sudut bagaimana saya membina pengalaman kerja sebagai seorang yang bertugas di konsultan motivasi Islam, Fitrah Power Resources. Terlalu banyak perbezaan yang dapat saya rasakan. Saya bekerja baru tempoh setahun jagung. Lebih kurang 2 tahun begitulah. Tapi menjadi pekerja wajib memang bukan senang. Perlu soft skill, kemahiran berkomunikasi, mengurus kerja dengan baik dan paling penting perancangan kerja. So tak dapat menulis lebih panjang dari ni. To be continue..:)

2 Responses to "Aku Dan Kerjaya"

semangat bro! aku respeklah kat hang.. kerja! kerja! kasi mantap.. biar puok2 kita berjaya belaka.. amin insya allah.

demo speaking utara ko? x masuk..keno kecek ganu gok baru jelas..huhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog Stats

  • 118,525 hits

My Diary

February 2009
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  
%d bloggers like this: