Motivasi Untuk Tranformasi Diri

Jenayah Israel!

Posted on: January 12, 2009

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

palestin2

 

Dalam seminggu ini rasa panas dan merah telinga kita mendengar berita kekejaman Israel laknatullah terhadap umat Islam di Palestin di Gaza. Begitulah juga dengan merahnya mata menangisi kematian demi kematian insan yang tidak berdosa mati di bawah kuasa kezaliman Israel. Inilah satu-satunya penjenayah dunia yang begitu licik menjalankan tipu daya sehingga kini belum berhenti melakukan kezaliman.

Padahnya darah umat Islam terus tertumpah di muka bumi. Kenapa ‘binatang’ Israel ini begitu kejam? Hanya kerana ingin menjadikan kerajaan Yahudi kononnya di atas muka bumi Palestin tetapi menjadikan umat Islam Gaza sebagai mangsa korban kezalimannya. Mengapa di akhir zaman ini Allah SWT tidak menurunkan bala kepada mereka? Mengapa Allah SWT tidak terus menghancurkan mereka sedangkan Allah SWT sudah tentu dan pasti mampu mengalahkan  Israel hanya sekelip mata.

Sama ada sedar atau tidak, sebenarnya ada hikmah di sebalik semua ini. Jika mungkin di zaman Rasulullah s.a.w Allah SWT segera menurunkan azab bagi mereka yang melawan umat Islam kerana pada masa itu umat Islam tidak seramai hari ini. Tetapi dalam abad ini, dalam jumlah umat Islam yang menjadi umat teramai di dunia hanya mampu melihat saudara-saudara kita di Palestin menjadikan tubuh mereka sebagai perisai peluru berpandu yang dilancarkan Yahudi ini. Sepatutnya di hari ini umat Islam perlu membantu umat Islam sendiri. Bukan hanya melihat kekejaman mereka terus berlaku dan membiarkan mimpi ngeri umat Palestin menjadi mainan tidur mereka.

Penjenayah ini perlu ditangkap. Berdoalah agar Israel menerima azab Allah. Boikotlah segala produk Yahudi yang selama ini tanpa sedar setiap hari kita memberikan saham kepada mereka dengan barangan keperluan harian kita. Inilah masanya dan inilah sebahagian usaha kita menangkap penjenayah dunia ini. “Allahumma alaika Israel wal Yahudi.” Amin.

1 Response to "Jenayah Israel!"

Salam.
Saya ada mengulas isu ini di blog saya;

http://www.al-adib.net/2009/01/15/memang-yahudi-bergenetik-pembunuh/

Tajuk artikel:
MEMANG YAHUDI BERGENETIK PEMBUNUH!

Silalah bertandang… Terima kasih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog Stats

  • 129,856 hits

My Diary

January 2009
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
<span>%d</span> bloggers like this: